milivolt electronics world news Kuadas\'nda_turizm_paneli_dzenlendi-didimhaber.net
19-12-2015

Kuadas\'nda turizm paneli dzenlendi

Kuadas\'nda_turizm_paneli_dzenlendi

Kuadas Otelciler ve Yatrmclar Dernei (KODER) tarafndan düzenlenen, “2016\'da Turizmde Bizi Neler Bekliyor?” konulu panelde, Türkiye ve özelde Kuadas turizmi için kötü bir sezon beklendii belirtildi. Ortadou, Rusya krizi ve terör olaylarnn Türk turizmini olumsuz etkilediinin belirtildii panelde turizmciler ve Kuadas Belediye Bakan Özer Kayal, bu kara tablodan çk için birlik ve yeni pazarlar bulunmas gerektiini belirttiler.

Bu tür panellerle Aydn\'n Kuadas ilçesinde turizmin skntlarn amaya çaltklarn belirten KODER Bakan Tacettin Özden, ehirlerin cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiini söyledi. Turizmi ilk defa yapmadklarn söyleyen Özden, “Biz turizmi, çok uzun zaman da devam ettireceiz. Bu bizim ilk krizimiz de olmayacak. Dolaysyla bizim birlikte hareket etmemiz lazm. Strese girmememiz, panik yapmamamz lazm. Önümüzde belirsiz bir turizm süreci var. Önümüzde birçok belirsizlik var ancak bugün alacamz kararlar, altn imzalayacamz eyler bizim geleceimizi ipotek altna almasn. Bizim mutlak suretle destinasyonu ön plana çkarmamz lazm. Oteller olarak deil, biz Kuadas’na nasl, zmir havaalanna nasl ilave uçaklar getiririz, nasl daha çok insann zmir’e, Kuadas’na gelmesini salarz, buna konsantre olmamz lazm. \'Dünya Kuadas’n konuacak\' sloganmzn devam etmesi ve dünyaya Kuadas’n çok konuturmamz lazm. Elbirliiyle ve birlikte hareket ederek, çünkü eer destinasyonumuz talep görürse, turist Kuadas’na gelmek isterse her artta gelir. Kuadas, turizmde bilinen bir yer, bilinme anlamnda bir skntmz yok. Bir eksiimiz var, o da Kuadas’na gelen insanlar memnun göndermemiz lazm. ehrimizde cazibe merkezleri oluturmamz lazm.” dedi.

Turizmde \'her ey dahil\' sisteminden ikayet edilmemesi gerektiini söyleyen Özden, “Her ey dahil, turizmin büyümesinin en büyük sebebidir. Biz, her ey dahil\'le gelen insanlar otel dna nasl çkarrz, ona kafa yormalyz. O da nasl olacak, ehirde cazibe merkezleriyle olacak. Yani turist Kuadas’nda otelin dna çkt zaman gitmek istedii yerler olacak. O zaman turist otel dna da çkar, para da harcar. Yeter ki biz ehrimizi cazip hale getirelim. Eer fiyatlarmz çok indirirsek, çok panik yaparsak bu bize önümüzdeki yllarda sorun olarak döner. ndirilen fiyatlarn çkarlmas çok zor. Rekabet ciddi boyutlarda artyor, dolaysyla yeni oteller açlacak. O yüzden bizim dik durmamz lazm.” eklinde konutu.

Türk turizminin üzerinde kara bulutlar dolatn ve bunun ucuza geçitirilebilecek bir kaos olmadn söyleyen Kuadas Belediye Bakan Özer Kayal ise, “Önümüzde sisli puslu deil, baya kara bulutlu bir turizm sezonu var. Bugün görünen o. Öyle çok ucuza geçitirilebilecek kaos yaamyoruz. Kuadas, turizmdeki bilinirliini zaman içerisinde yitirdi. Bunda hepimizin katks, ben de dahil var. Bugün bütün bunlarn dnda ciddi bir kriz var. Turizmde neler yapmamz gerektiini, aklselimle oturup konumamz lazm. Evet, panik yapmayalm ama çok da hafife alnabilecek durumda deiliz. Ülkemizin yurtdndan görünümünü, hepiniz benden çok daha iyi biliyorsunuz. Türkiye’nin yurtdndan görünüü, Suriye’deki kadar olmasa da Irak, Suriye gibi bir Ortadou ülkesi. Evet, son günlerde Güneydou’da yaadklarmz, bunlarn hiçbirisinde bizim katkmz yok ama bütün bunlara ramen biz bu kaosu nasl çözebiliriz? Gün geçtikçe umut veren bir gelime olmuyor. Gerek siyasi, gerek Rusya, gerekse terör açsndan hiçbir iyimser tablo yok, iyimser adm atlmyor. Üstüne üstlük ülkeler arasndaki sürtüme daha da keskinleiyor.” dedi.

Geçen sezon Alman turist saysnda yüzde 8 art olduunu belirten Bakan Kayal, ülkeler aras direkt uçularn arttrlmasn ve devletin de bunlara destek olmasn istedi: “Bizim turizm için fiyatlar düürmek, ekstra bir eyler vermenin dnda, buradaki kaosu göze alp buraya gelenler elenmeye, dinlenmeye geliyorlar. En ufak bir endieniz olan bir ülkeye niye gidesiniz? Bunlar bertaraf etmeliyiz. nallah bu kaos ve kriz alr. Çözüm için fiyat politikas ve tantm dnda bir kriz yayoruz. Deien koullara göre sürekli biraraya gelmemiz, ona göre önlem almamz lazm. Daha baka hedef ülkeler belirleyip fuarlara katlarak, oralardan turist çekebiliriz. Bugün yaadmz olaanüstü krizden, bana göre de kaostan hangi yollarla çkabiliriz, onu tartmalyz.”

Moderatörlüünü Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Otelcilik Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Abdullah Tanrsevdi’nin yapt panelde turizmciler Selim Suat Özbek, Ufuk Mestanoullar, Ece Tonbul, Hicabi Ayhan ve Anzadeh Rezazadeh Dochi, 2016 ylnda Kuadas turizmiyle ilgili görülerini belirtti. Panele Kuadas Kaymakam Muammer Aksoy, Aydn l Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Kuadas Ticaret Odas Bakan Serdar Akdoan, Kuadas Belediye Meclisi üyeleri, KODER üyeleri ve turizmciler katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..